Besplatna isporuka za iznose preko 3000 RSD

Telefon 064 37 222 37
(0)
(0 artikla) - 0,00 din.

Vaša korpa je trenutno prazna.

section

Pirinčani slad organski - 350g

SERTIFIKOVANI ORGANSKI PROIZVOD

Budite prvi koji ce oceniti i komentarisati ovaj proizvod

SKU: 226
-

Dostupnost: Nema na Lageru

470,00 din.
Opis Proizvoda

  Detalji

  Pirinčani slad

   

  pakovanje od 350 gr


  Prirodni zaslađivač, idealan dodatak zdravim poslasticama i zdrava zamena za šećer.
  klasa I

  zemlja proizvodnje: Belgija

  • podaci o organskom sertifikatu:
  Ovo je organski sertifikovan proizvod. 
  Broj potvrde: P-362/13-18-07
  Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic control system
  Kliknite ovde ukoliko želite da saznate šta je to organska proizvodnja.  

  • sastav: 
  Pirinač, isklijali ječam, voda.

  • svojstva:
  Korišćenje jednostavnih šećera, poput belog, meda ili javorovog sirupa može uticati na raspoloženje tokom dana - nagli euforični usponi a zatim padovi raspoloženja, a dugoročnim korišćenjem mogu dovesti i do hipoglikemije i dijabetesa. Zato je mnogo bolje koristiti pirinčani slad koji sadrži oko 30% rastvorljivih složenih ugljenih hidrata, oko 45% maltoze, 3-4% glukoze i oko 20% vode. Glukoza se istog trenutka apsorbuje u krv, maltozi treba nekih sat i po, dok ugljenim hidratima treba oko 4 sata pa je pirinčani slad konstantan izvor energije, za razliku od jednostavnih šećera. Takođe sadrži i nekoliko vitamina B i minerala koji se nalaze u pirinču.
  Još neke od prednosti korišćenja organskog pirinčanog slada su i to što je u pitanju proizvod bez dodatih hemikalija, bez fabričkog procesuiranja. Za razliku od, na primer malteksa koji ima karamelast ukus, prilikom priprema poslastica on ne menja ukus jela. Takođe, vrlo je sladak i dovoljno je staviti malu količinu da bi se jelo zasladilo.

  • način primene:
  Pirinčani slad ima pun, nežan ukus i odlična je zamena za rafinisani šećer u mnogim receptima, a pored toga se koristi u još neke svrhe, npr. prelivi za salate. 
  Manje je sladak od šećera, javorovog sirupa ili meda, pa da bi se dobila jednaka slast, stavlja se više od drugih zaslađivača (1.5  šolja za 1 šolju šećera ili  0.5  meda). Tada je potrebno voditi računa da se smanji količina ostale tečnosti u receptu srazmerno razlici između šećera i pirnčanog slada. Zato nije loše napraviti kombinaciju pirinčanog slada i šećera ili meda.
  Gustina pirinčanog slada zavisi od mesta gde ga držite, a ako je preterano gust, onda stavite neotvorenu teglu u lonac sa vodom i zagrejte ga minut do dva. 

Ocena proizvoda

  Napišite ocenu

  Pišete ocenu za: Pirinčani slad organski - 350g

  How do you rate this product? *

    1 zvezdica 2 zvezdice 3 zvezdice 4 zvezdice 5 zvezdica
  Cena
  Kvalitet
CMS tab

MOŽDA STE ZAINTERESOVANI ZA SLEDEĆE PROIZVODE