Besplatna isporuka za iznose preko 3000 RSD

Telefon 064 37 222 37
(0)
(0 artikla) - 0,00 din.

Vaša korpa je trenutno prazna.

section

Organski Tapioka Skrob 200g Zoom

Organski Tapioka Skrob 200g

SERTIFIKOVANI ORGANSKI PROIZVOD

Budite prvi koji ce oceniti i komentarisati ovaj proizvod

SKU: 1478
-

Dostupnost: Na lageru

225,00 din.
Opis Proizvoda

  Detalji

  Opis proizvoda:

  pakovanje od 200 gr

  Skrob-brašno od tapioke (organski proizvod). Najbolje rezultate daje u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, za povezivanje i poboljšavanje strukture peciva. Zbog svoje izuzetno glatke i fine teksture koristi se za zgušnjavanje sosova, umaka i supa.

   

  zemlja porekla: Tajland

   

  • podaci o organskom sertifikatu:
  Ovo je organski sertifikovan proizvod.
  Broj sertifikata: P-362/13-18-05
  Kontrolna sertifikaciona organizacija: Organic control system 

  • svojstva:
  Tapioka skrob ili tapioka brašno je bele boje, neutralnog ukusa. Tapioka je skrob koji se dobija iz korena biljke kasava (Manihot esculenta), poreklom iz Brazila. Portugalski i španski istraživači su je prvi put doneli u Evropu, odakle se proširila na Indiju, Afriku i Aziju. 

  S obzirom da je u pitanju skrob, gotovo 100% sastava čine ugljeni hidrati, bez zasićenih masti, proteina i natrijuma. Ugljeni hidrati su osnovni izvor energije i treba da čine najveći deo dnevnog unosa kalorija. Unosom dovoljne količine ugljenih hidrata osigurava se visok nivo energije za aktivnosti tokom celog dana.

  Pored ugljenih hidrata, tapioka sadrži i manje količine gvožđa, neophodnog za normalno funkcionisanje ljudskog tela i kreiranje crvenih krvnih zrnaca.

  •način primene:

  Tapioka ne utiče na boju, miris i ukus jela, pa se može koristiti za slatka i slana jela i nalazi primenu u povećavanju gustine umaka, supa, preliva i fillova, kao i u pudinzima. Ima snažnu sposobnost zgušnjavanja, čak i na nižim temperaturama, tako da je odlična opcija za zgušnjavanje ,u zadnji čas'. 

  Za zgušnjavanje sosova i variva, koristiti 1 supenu kašiku skroba od tapioke na oko 230ml tečnosti. 

  Prednost tapioke u odnosu na npr. kukuruzni skrob je ta da prilikom zamrzavanja i odmrzavanja ne menja strukturu.

  U kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, posebno pirinčanim, bademovim i kokosovim daje najbolje rezultate i hrskavu koricu pecivima. 

  Često se koristi u proizvodima bez glutena, jer poboljšava teksturu i vlagu.


  • napomena:
  Tapioka je biljka prirodno bez glutena i njeno brašno se često koristi u receptima za obolele od celijakije. Ovo pakovanje brašna-skroba od tapioke ne poseduje bezglutenski sertifikat što znači da iako je prirodno bez glutena moglo je tokom proces proizvodnje i pakovanja biti kontaminirano minimalnim količinama glutena, te se ne preporučuje osobama koje pate od celijakije.

Ocena proizvoda

  Napišite ocenu

  Pišete ocenu za: Organski Tapioka Skrob 200g

  How do you rate this product? *

    1 zvezdica 2 zvezdice 3 zvezdice 4 zvezdice 5 zvezdica
  Cena
  Kvalitet
CMS tab