Besplatna isporuka za iznose preko 3000 RSD

Telefon 064 37 222 37
(0)
(0 artikla) - 0,00 din.

Vaša korpa je trenutno prazna.

section

Tikva-1.235kg- Zoom

Organska hokaido tikva

SERTIFIKOVANI ORGANSKI PROIZVOD

Budite prvi koji ce oceniti i komentarisati ovaj proizvod

SKU: 769
-

Dostupnost: Nema na Lageru

370,00 din.
Opis Proizvoda

  Detalji

  Organska hokaido tikva

   

  Da li ste znali da Hokaido tikva potiče iz Japana!? Zemlja izlazećeg sunca. Hokaido tikva je odlična, štiti bubrege i želudac

  Izvrsna je za slatka i za slana jela, odlično pristaje kao dodatak, ali i kao glavno jelo, puna je vitamina, minerala, vlakana, pa je zbog toga nazivaju kraljicom tikava u Zemlji izlazećeg sunca, otkud potiče hokaido tikva.

  Sastav i lekovita svojstva

  U sastav hokaido tikve uključene su različite vrste nutritivnih elemenata zahvaljujući kojima ova namirnica ispoljava niz lekovitih i blagotvornih delovanja na ljudski organizam.

  Konkretno, u sadržaju hokaido tikve, čija količina se može izmeriti jednom šoljom, sadržano je oko 80 kalorija, oko 1,8 grama biljnih proteina, oko 18 grama biljnih ugljenih hidrata, oko 5,7 grama biljnih vlakana, oko 0,6 grama biljnih masti, oko 28 miligrama kalcijuma, nešto manje od 900 miligrama kalijuma i značajne količine vitamina A i provitamina A beta karotena.

  Zbog prisustva navedenih nutritivnih elemenata u sastavu hokaido tikve, njeno konzumiranje na sledeće načine ispoljava lekovita i blagotvorna delovanja na ljudski organizam:

  • Stimuliše i olakšava funkciju želuca
  • Stimuliše i olakšava funkciju creva (dovodi u ravnotežu ritam pražnjenja creva i podstiče oslobađanje creva od eventualno izraženog prisustva parazita. Zbog takve osobine, tačnije zbog takvog načina delovanja, hokaido tikva se može upotrebljavati u ljudskoj, ali i u životinjskoj ishrani)
  • Stimuliše i olakšava funkciju bubrega
  • Stimuliše i olakšava funkciju pankreasa (zbog ove osobine, tačnije zbog ovog načina delovanja konzumiranje hokaido tikve se posebno preporučuje osobama koje boluju od dijabetesa tipa 1 i od dijabetesa tipa 2)
  • Stimuliše i olakšava funkciju prostate
  • Stimuliše i olakšava funkciju slezene
  • Stimuliše i olakšava funkciju srčanog mišića.
Ocena proizvoda

  Napišite ocenu

  Pišete ocenu za: Organska hokaido tikva

  How do you rate this product? *

    1 zvezdica 2 zvezdice 3 zvezdice 4 zvezdice 5 zvezdica
  Cena
  Kvalitet
CMS tab

MOŽDA STE ZAINTERESOVANI ZA SLEDEĆE PROIZVODE

 • Organska bundeva -kom

  Organska bundeva -kom

  120,00 din.