Uslovi kupovine Kako kupiti?
(0)
(0 artikla) - 0,00 din.

Vaša korpa je trenutno prazna.

section

Artikal 1 od 10 ukupno

Page:
  1. 1
  2. 2
po stranici

Hladni dani bi trebalo da su za nama, što znači da je vreme za veliko prolećno čišćenje i spremanje svakog kutka u vašem domu. Ne, niste zakasnili jer za temeljno a zdravo čišćenje nikad nije kasno...

 

Opširnije »
Komentara | Posted in Čišćenje doma By Piazza Organica

Lekovita svojsta meda prepoznata su još u najranijem dobu razvitka naše planete, a istorija beleži da su se prvi pčelari pojavili oko 2400. godine pre Hrista, u blizini Kaira. Stari Egipćani su koristili med kao zaslađivač, lek, sastojak za balsamovanje a sa pojavom hrišćanstva pčelinji vosak je dobio još jednu primenu – za pravljenje sveća...

 

Opširnije »
Komentara | Posted in Zdrav život By Piazza Organica

Jutros ste se probudili i ugledali sunce kroz prozor svog stana. Da, proleće je konačno tu i toplije vreme, koje ćete provoditi na balkonu ili u prirodi. Međutim jedan detalj vam kvari taj divni prolećni prizor – ta jedna mrlja na staklu koju ni kiša nije skinula iako je nekoliko dana stalno padala...

 

Opširnije »
Komentara | Posted in Čišćenje doma By Piazza Organica

Ovim tekstom završavamo naš mesec raw ishrane, u kome smo vas upoznali sa ovim trendom pripreme hrane, dali vam konkretne smernice i predloge kako da se najmanje nedelju dana hranite na ovaj način (a možda i duže), takođe smo vam objasnili i da poslastice mogu biti zdrave i ukusne sa prirodnim zaslađivačima. I na kraju, želimo da nazdravimo novim, zdravim stilovima života uz nekoliko predloga šta popiti za doručak, ručak ili večeru.

 

Opširnije »
Komentara | Posted in Sirova Ishrana By Piazza Organica

Zabrinjavajući podaci iz istraživanja zdravlja stanovništva Srbije tokom poslednje decenije, pokazuju da svega petina učenika svakodnevno jede voće, dok čak polovina jede slatkiše svaki dan (a četvrtina jede i više puta dnevno).

 

Opširnije »
Komentara | Posted in Zdrav život Sirova Ishrana By Piazza Organica

Svima nam je s vremena na vreme potreban reset. Nalazimo se na početku proleća i ovo je idealno vreme za tako nešto ali i za započinjanje novih, zdravih navika. Šta kažete na jedan sedmodevni reset i detoks od masne, teške i ne baš tako zdrave zimske hrane? 

U prethodnom blog postu smo vas upoznali sa trendom ishrane koji se sastoji od raznovrsne sirove hrane a sada ćemo vam dati konkretne predloge za svakodnevno  laniranje vaših obroka. 

Da se razumemo odmah na početku, planirati i pripremati meni za ovaj sedmodnevni izazov nije ni teško ni komplikovano. Jesti sirovu hranu ne znači ništa drugo do jesti svežu, kvalitetnu hranu punu vitamina i minerala, koja će vašem organizmu upravo zbog načina na koji je gajena, doneti neophodne sastojke za jedan prolećni "boost".

 

Opširnije »
Komentara | Posted in Zdrav život Sirova Ishrana By Piazza Organica

Šta je „raw food trend“ ili kod nas poznatiji kao trend pripreme sirove hrana?

Zbog čega se mnoge holivudske zvezde kunu u njega i tvrde da su se podmladile od kada su promenile svoj režim ishrane?!

Kako da zaboravite šporet bar na neko vreme i kako da vam blender postane glavni kuhinjski pomagač?

Odgovor je jednostavan - što više voća i povrća u izvornom obliku, više vitamina i drugih korisnih sastojaka ostaje u vašem organizmu, imate više energije za svakodnevne obaveze a vaš ten izgleda nikad bolje.

 

Opširnije »
Komentara | Posted in Zdrav život Sirova Ishrana By Piazza Organica

24 sata vam često nije dovoljno da biste završili sve što ste planirali? Dan počinjete doručkom na brzinu, onda vozite decu u vrtić ili školu pa trčite na posao a posle toga opet deca pa večera i spavanje? Toliko obaveza i mislili ste da je sve završeno ali... na nešto ste ipak zaboravili? Prodavnica, tako je! Opet niste stigli da odete do prodavnice. Rešenje za to ipak postoji a ne morate čak ni da izađete iz kuće.

Koncept kupovine se mnogo izmenio u poslednjih nekoliko decenija. Od bakalnica u komšiluku u kojima su kupovale naše mame, preko velikih trgovinskih lanaca, pa sve do online kupovine za koju danas sa sigurnošću možemo reći da preuzima primat u navikama kupaca i postaje broj jedan kada je izbor načina kupovine u pitanju.

 

Opširnije »
Komentara | Posted in Kupovina By Piazza Organica

Danas je opšte poznato da hrana ima veoma veliki uticaj na zdravlje. Mnogi naučni radovi potvrđuju ovu činjenicu.  O uticaju hrane na zdravlje  sve  se više govori kako u medijima tako i u našim “običnim” razgovorima, a sve sa željom da  i sa tog aspekta pokušamo da predupredimo bolest, da pomognemo lečenju bolesti  ako ona već postoji,  kao i da se , kada bolest nije u pitanju, što bolje osećamo u “svojoj koži”.

Nažalost, većina ljudi  uopšte ne razmišlja niti je svesna važnosti pravilne ishrane. Mnoga  stanja  kao što su: hroničan umor, loš imunitet, poremećaj žlezda sa unutrašnjim lučenjem, bezvoljnost,  poremećaj telesne mase... i te kako mogu imati svoj koren u nepravilnoj ishrani. 

 

Prim. dr Ljiljana Bajić Bibić 

Opširnije »
Komentara | Posted in Zdrav život By Piazza Organica

Organska jaja

7.3.2019. 09.25

Zbog čega su toliko dobra?

Jaje je jedan od nezamenjivih sastojaka u našoj svakodnevnoj ishrani. Toliko je uobičajeno da se retko zapitamo šta je to što u stvari dobijemo kada razbijemo ljusku i iskoristimo njegov sadržaj. A dobijamo mnogo toga: belančevine, minerale, mikro i makronutrijente, vitamine, masti...

Međutim iako liče jedno na drugo, baš kao jaje jajetu, nisu sva jaja ista.

Opširnije »
Komentara | Posted in Zdrav život By Piazza Organica

Artikal 1 od 10 ukupno

Page:
  1. 1
  2. 2
po stranici

 -   +